söndag 12 januari 2014

Att höra för bra

Tänk så olika vi är, vi människor. Vi är långa, korta, smala, mulliga, fräkniga, blå ögon, svart hår ja olikheterna är många. Hemma hos oss tränar vi för att inte höra för bra. Hur tokigt låter inte det? Men ja det är sant. Vilken tur sedan att de uppfunnit en metod även för det. Vi har redan i över ett år jobbat med olika ljudnivåer som ska dämpas. Det går till på så sätt att hörseln kollas ( inte som på rådgivningen). Då får man en översikt på höger och vänster öra - ja det kan skilja massor! Efter det blir det gjort en skiva med ljud på olika nivåer. Den ska man lyssna på 6 dagar i veckan i ett visst antal veckor.
Vi är nu inne på skiva nummer 4 .Kan meddela att vi börjat höra sämre. Inte tal och "normala" ljud utan ljud som andning, tuggummitugg, musik med bas. Ja sådant som vi normalstörda inte ens reagerar på att finns omkring oss.
Denna gång när vi besökte vår sensomotoriska reflex pedagog fick vi även en 12,123 klappning som vi ska göra 2 gånger i veckan. Den skall göra dig mera dig med dig själv, hm! Vi klappar och ser. Är öppen för olika metoder. Kan inte tro att något kan bli värre.
I övrigt känns vardagen välkommen och vintern. Vintern kom med ordentlig vind, nu önskar vi mera snö. Världen är så mycket ljusare med ett täcke av snö.
Denna helg har Tony varit på resa och jag har skött "markservicen". Det betyder i praktiken att bilen kört hem - stallet med mig & Pelle som chaufför många gånger. Lovade henne igår att hon får åka till morgon stallet men vi sätter ingen väckarklocka. Kl 7 var hon på plats. Pelle gjorde närmare bekantskap med "småhästarna" som var ute, borde filmat tvärstoppet då han konstaterade att de är nog större än han.
 
 Astarte ( hennes sköthäst) frodas och mår bra. Vi väntar föl, det blir nu i vår. Snacka om spännande tider. Det är så underbart härligt att se hur de trivs i varandras sällskap. Värmer mitt hjärta!
Ridningen idag sa hon att gick bra och jag väntar på tillstånd av fröken att få titta på. När det känns ok för henne då får jag, precis som med golfen och simningen.
Ha det bäst och kram!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar