söndag 30 september 2018

Sista september

Tiden går fort då man har roligt eller då det är full rulle.
Hänt sedan sist.....det är MASSOR!
 Fredagen 21.9 var jag till Vasa på röntgen och till ortopeden. Ryggen såg ut som tidigare, inte bättre och inte sämre och har var nöjd över att den känns bättre och att jag fixar att vara på jobb 50 %. Det är ju trots allt endast lite på två månader sedan det hände. Ny koll om två månader. Nu får jag göra det som inte tar ont men absolut inte böja 90 grader ännu.
 Samma fredag packade vi våra sängar och häst för att styra mot Boden - igen!
Vi somnade ovaggade även denna kväll.

 Att öppna fönstret och få en morgonpuss av mommos gulle, det var mysigt.
 Ett av våra mål med resan var att ta hem P.H Hurtiga Harpan. Så god och rar stod hon i hagen och njöt av uppmärksamheten hon fick av sin nya ägarinna.
 Mitt hästgodis förråd fick några nya sorter. Kan inte skriva huur många påsar jag köpte.
 Att uppmärksamma rosa bandet med att köpa rosa vardagsprylar hör till sedan många år tillbaka.
 Så blev det söndag morgon och vi packade ihop från vårt hus och alla hästar som rörde sig runt omkring.
 Bilen var fullpackad av saker som Elin fick med på köpet och så våra sängar såklart. Att vi sedan skulle stanna till i Torneå för att Ofelia och Elin skulle köra ett lopp , det gick på samma gång.
Dessa två fröknar blev goda vänner på vägen hem och det gock verkligen över våra förväntningar.
Elin deltog egentligen i två lopp i Torneå eftersom hon även hoppade bakom en häst hon aldrig kört. De slutade på en fin andra plats.

Sedan deltog hon ju även med Ofelia. De slutade på en fin tredje plats. Härligt!

Glada och lyckliga körde vi hem. Eftersom vi fått en del nya bekanta inom travvärlden hade hästarna stallplats inomhus under tävlingsdagen. Lyx!När vi kom hem konstaterade vi att det gått 1350 km sedan vi startade på fredagen till söndag kväll! Vi nöter verkligen väg!

Spännande vecka har det varit för oss nu när Harpan kommit till oss. Under veckan blev även deras nya hage färdig. Vilka glädje skutt de tog och snacka om dukat matbord hela dagen! Ingen har gått i denna hage som vi röjt upp på över 8 år.
Veckan har verkligen innehållit mycket HÄST!
Lördagen, även den kom med en tidig uppstigning.Vi  styrde bilen mot Kajana 285 km norrut och inåt landet. Målgången var en riktig rysare,men Elin och Ofelia drog det längsta strået när de först nådde målet. Så jä.la härligt!
Detta underbara team lyste ikapp med solen över sin vinst.
Hästlivet fortsatte på söndagen. Då var det Harpans tur att få känna på hur det är att köra med kärra efter en veckas paus. Det gick fint och vi fortsätter sakta men säkert att göra henne hemmastadd i sin nya stad.


Ha det bäst och kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar