måndag 24 november 2014

Lever för fullt

Hmmmmm, hur tänkte jag? Hmmmmmmm, vad hade jag skrivit ihop i mitt huvud tidigare idag? Hmmmmmm, tomt! Dagarna kommer och går, tycker det är söndagkväll och sedan fredagkväll. Vi har så kul på dagarna på jobbet, kvällarna hemma fortsätter roliga och fulla med aktiviteter, vi säger god morgon och god natt!

Elin vädrar sina nallar
                                     
En kort resumé på vad som hänt sedan sist:
Tobias har varit på uppbåd - militärtjänstgöring i juli 2015, jag har varit på jobb, jobb, fortsatt med stor städningen i lådor och skåp (gäller att smida medans järnet är varmt), Elin har varit på stallet, stallet, Christopher jobbat , jobbat, Tony jobbat, jobbat. Tobias fick förra veckan som ett brev på posten feber - hög feber. Lite ont då han andades - klockorna ringde till, åkte till jouren. Vi fick ett otroligt bra bemötande, snabb hjälp  vid vårt sjukhus - en stor eloge åt dem. Hans infektionsvärde var  ordentligt förhöjda men allt annat ok. Han fick frågan om han ville stanna kvar över natten med medicin dropp eller spruta direkt i stjärtmuskeln - han valde det senare. Allt kollades ordentligt innan vi åkte hem. Nytt besök följande dag med röntgen och läkare, mommo med som stöd. Lunginflammation! En medicin kur på 10 dagar och hemmavistelse. Imorgon ska han på infektionsvärdeskoll och till skolan.
 
 Jullimporna har vi bakat och nu har "pruttarna" börjat ljuda.
Så goda när det endast är en gång i året som de bakas och äts.
 Söndagen bjöd på en busstur till Solf med temat Vikingamiddag.
 Bordet är dukat. Allt på en planka, dvs. lax, ribbs, kött, kött, kött 5 kilo mat åt 6 personer per planka. Även en ugnsbakad potatis hörde till. Detta åt vi på en tortilla tallrik med gaffel och fingrar. Skyddsförkläde som även agerade som servett till grannen och hjälmar hörde till utstyrseln.
 Tapani Hovi ( han var med i halv åtta hos mig från Vasa )underhöll med musik, sång och skämt. Ett gott skratt förlänger ju livet.
 En glad fröken satt i Vikinga tronen. Vi hade en fin fest med ca 60 andra vikingar. En fin annorlunda julfest med många skratt och mätta magar. Ett rolig fest att minnas!
Nu har vi sista veckan i november - en intensiv sådan.
Ha det bäst och snart utlovas ett inlägg varje dag då kalender 2015 inleds.
Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar