fredag 22 juni 2018

Våra luncher

När vi reser vill ingen av oss stå och koka trots att det finns möjlighet på det hotell som vi bor på. Där väljer vi halvpension, blir uppassade och en måltid består av:dagens sallad, soppa/något annat smått, huvudrätt och efterrätt. Huvudrätten är en  och efterrätterna att välja mellan var ofta tre till antalet.
 Behöver knappast berätta att man blir mätt.
 Vet inte om vi skall kalla oss snåla, miljömedvetna eller duktiga på att äta. Alla tallrikar var alltid tomma när de dukades av. Det som inte någon gillade föll alltid någon annan i smaken. Vi gjorde ofta på det viset att några tog soppa medans några tog det andra och så delade vi.

Min absoluta favoritsoppa under våra veckor: Champion soppa!!
 Ett nytt och annorlunda sätt att fixa förrättspotatis.
 Deras mos såg inte så god ut men den var gudomligt god.

 Feta ost! Helt magiskt god!
 Grönsaks soppa!
 Förrätts paj! Behöver inte säkert förklara att man fundera på vart man skulle sätta huvudrätten efter denna bit!
 Deras lasagne -mums så god även den.
 Glass i stora lass och underbart ljuvliga sallader!

 Tobias absoluta favorit! Tomatsoppa! En dag blev det tre portioner som förrätt åt honom!!!
 Grekisk förrätts tallrik. Den bruna klicken blev kvar på tallriken - mosad oliv! Inte i min smak och vi gjorde det bra att det endast blev en hög kvar!
 Många grekiska maträtter blev vi bjudna på : souvlaki, stiffado ,boureki, jemista, keftedas och tatziki bara för att nämna några.
   
 


Sedan hade vi ju även morgonmål. Mums! Nytt för i år var deras stekta champinjoner!!!!!
Så gott och mättande!
På kvällarna nöjde vi oss ofta med att äta en annan favorit


Gyros! Mums även det! Sedan blev det glass på det. Den mest hugade hade glass i ena handen och creps i andra.
Det var en del av maten vi fått njuta av. Mums och rap!
Ha det bäst och kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar