söndag 19 mars 2017

Blodet droppar....

Tyst kommer hon in och klockan visar 01.10. Pappa blöder näsblod och vi får inget stopp. Svisch och vi är båda klarvakna och in action. Jag ringer akuten och Tony klär på sig. Så klart vill de se honom.
De får stopp ganska så fort och de kommer hem. Nattsömnen får fortsätta.Zzzzzzz. Tyst kommer hon in igen klockan är nu 07. Snabba igen en gång och nu funderar vi inte heller på att ringa utan vi åker in direkt.
Det tog dem tre försök med tre olika metoder på akuten för att få stopp. Nu blev det även dropp med medicin och salt. Helg och frågan om vem som har dejour med eventuell kirurg blir följande sak att ta ställning till. Tammerfors men Vasa kan ta emot.

Ambulansen kommer och för pappa till Vasa. Vi stannar hemma och avvaktar. Det blir klart att han ska stanna inne hela helgen.Vi styr bilen mot Vasa för att föra mamma närmare. Tur att det finns släktingar som har sängar lediga.
Nu får vi vänta och hoppas att det inte börjar blöda förrän på måndag för om det börjar igen blir det Tammerfors. Hmm, i skrivandet stund förstår jag mig inte på sjukhuspolitiken i Finland.
Ha det bäst och kram!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar