lördag 17 oktober 2015

Byta mönster

Den här tiden på året brukar vi vara i Äkäslompolo. Vi brukar njuta av naturen, lugnet och att "bara vara". I år blev det inget sådant men kan helt ärligt säga att det känns helt ok. Har inte varit ledig hela veckan heller utan satsa på onsdag, torsdag och fredag . Att fylla dagarna med innehåll är enkelt i detta hushåll.


Att titta igenom bilder från tidigare års höstlov ger längtan........
Som jag skrev tidigare så problem med att fylla  dagarna har jag inte haft, ni vet ju att man blir ju aldrig färdig med ett hushåll. Diska, tvätta, stryka, mangla, koka mat, handla........
Men nu har ju dagarna även fyllts med stavgång till stallet och från stallet, simning, mys med Ofelia, mys med Pelle prins, mys med Nisse, plockat aronia bären, safta dem, "soffhäng", slingat håret med Elin samtidigt som Tony fixa till frisyren..... Gjorde även en tripp till Vasa var vi gick i butikerna som Elin har på sin "alltid besöka ställen lista" för att sedan göra ett besök till Österbottens museum. Kan inte komma ihåg när jag senast skulle besökt detta museum, säkert från skolan i lågstadiet. Det är kul att vara kulturell mellan varven och fylla det kontot.
                            Vasa torg


 Hmm, i den sängen konstaterade Tony att han inte skulle få plats. 
 Lemonaden man minns från barndomen. Då drack man det endast vid speciella tillfällen.
 Rustning, silver, tavlor, möblemang från olika tidsepoker, kläder, porslin....ja allt som ska finnas på ett museum fanns med.
 Räven satt snällt och lät sig fotograferas. Har pratat om den på jobbet med barnen.
 Även bävern diskuteras på jobbet just nu. Roligt att prata om djur som finns i skogen nära oss.
 Travträning i skymningen. Kan berätta att det var kolsvart innan vi var färdiga. Som tur hade Elin en lampa på hjälmen så vi hade enklare att följa med.
 Hösten är en fin årstid med många vackra färger. Sedan kommer mörkret och ger oss goda skäl att tända ljus, höra elden spraka i spisen och mysfaktorn är hög.
 Förra helgen var vår jägare hemma men den här helgen är han i beredskap. Kan helt ärligt säga att  jag saknar honom.
Nu ordnas tävlings sakerna för morgondagens travtävlingar. Det blir premiär för Elin tillsammans med Ofelia men innan tävlingarna ska vi hinna med ett besök till kyrkan för nu är hon ju även börjat i skriftskolan. Ups! Vart tar tiden vägen?
Ha det bäst och kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar